Advies

 Advies 

Gemmotherapeutisch advies

De grondlegger van de gemmotherapie is de Belgische arts Dr. Pol Henry.  Het onderzoek van zijn collega Dr. Niehans naar het geneeskundig gebruik van dierlijke embryonale cellen inspireerde hem in de jaren '60 om de embryonale plantencellen te onderzoeken op hun therapeutische eigenschappen. 


Hieruit ontstaat de "fyto-embryotherapie" waarvan hij later zijn eerste bevindingen publiceerde in het boek Phytembryothérapie. 


In de jaren '80 is de Franse arts Dr. Max Tétau, samen met een aantal andere Europese artsen, gestart met de verdere ontwikkeling van de fyto-embryotherapie. Hij gaf de definitieve naam "gemmotherapie" naar het Latijnse woord "gemma" dat zowel "knop" als "halfedelsteen" betekent. 


Uit de bevindingen van deze artsen bleek immers dat de knoppen bijzonder waardevolle kernen van energie zijn.  

Deze kennis wordt gebruikt om geconcentreerde gemmotherapeutische producten te ontwikkelen. Zij bevatten een zeer brede waaier aan actieve bestanddelen die door hun synergetische werking de gekende kracht geven aan deze therapievorm.  De concentratie per individuele actieve stof en de dagelijkse dosis zijn zeer laag waardoor gemmotherapie bijgevolg kan ingezet worden voor het ganse gezin, zwangere vrouwen (behalve enkele uitzonderingen) en baby's incluis. 


Gemmoconsult begeleidt u omtrent de keuze, de dosering en het gebruik tijdens een persoonlijke adviessessie. 

Andere therapievormen

Ter aanvulling hierbij kunnen ook andere therapievormen geadviseerd worden:


  • cellulaire zuurstoftherapie Bol d'Air: zorgt voor een betere bio-disponibiliteit van zuurstof ter hoogte van de cellen
  • lichttherapie: maakt gebruik van gepolariseerd licht en verschillende kleuren om zowel fysieke als psychische klachten te behandelen
  • fytotherapie: behandelt gezondheidsklachten met plantaardige middelen
  • nutritherapie:vult voedingstekorten aan d.m.v. vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, vetzuren enz.
  • bloesemtherapie: maakt gebruik van bloesemextracten die mens en dier in emotioneel evenwicht brengen
  • apitherapie: maakt gebruik van producten die door bijen geproduceerd worden zoals honing, koninginnengelei, propolis, bijenpollen enz.

Deze adviezen vervangen in geen geval een consultatie bij een arts of dierenarts maar kunnen in samenspraak en/of complementair toegepast worden voor zowel acute als chronische klachten. 


De voorgestelde therapievormen zijn evidence-based én experience-based: ze zijn theoretisch en wetenschappelijk onderbouwd  én worden aangevuld vanuit de jarenlange dagdagelijkse praktijkervaring.  Daarbij streven wij naar de hoogste efficiëntie. 


Indien nodig wordt u doorverwezen naar een arts, psycholoog, kinesitherapeut, osteopaat enz.