Bol d'Air Jacquier

Celoxygenatie

Zuurstof, bron van leven & energie

O2

 • Vijf tot tien minuten zonder zuurstof en het leven houdt op!
 • De ademhaling is de onontbeerlijke energiebron om ons lichaam te laten functioneren.
 • In de kern van de weefsels draagt zuurstof bij tot de transformatie van opgenomen voedingsstoffen in energie. 

 

 

 • Luchtvervuiling en slechte voeding, stress, de huidige manier van leven, emotionele shocks en het ouder worden verminderen de doeltreffendheid van de ademhaling en veroorzaken hypoxie.  Hypoxie is een chronisch gebrek aan zuurstof in de cellen. 
 • Als dit zuurstofgebrek in de cellen aanhoudt, leidt dit tot een verlies aan immuniteitspotentieel en vermindert dit de goede werking van het lichaam en de levenskwaliteit.
 • De eerste alarmsignalen zijn: chronische vermoeidheid, gebrek aan levenslust, zenuwachtigheid, verslechtering van het geheugen...

 

Als je te weinig zuurstof krijgt

Bol d'air verbetert de biologische beschikbaarheid van zuurstof in de kern van het organisme. 

Een ingenieuze en natuurlijke methode

 

Het is niet het gebrek aan zuurstof in de lucht dat hypoxie veroorzaakt maar de onvoldoende opname ervan door de cellen. Om in volle gezondheid te leven, hebben we voortdurend behoefte aan een evenwichtige oxigenatie. 

 

De Bol d'air is een doordacht systeem waarmee de vluchtige deeltjes van een dennenharsextract worden veranderd in zuurstofdragers zodat ze gemakkelijker worden opgenomen door het lichaam. De Bol d'air laat u doeltreffender ademen. 

 

Het gebruik ervan is eenvoudig:  tot 15 minuten per dag voor het apparaat, regelmatig of via een intensieve kuur.  

Elke sessie is de basis voor een duurzame stimulatie van vele uren.

 


 • bestaat uit een reservoir met (Orésine*), een elektrische katalysator en een inhaleerhoorn
 • een luchtstroom genereert een werveling die de vluchtigste moleculen uit de Orésine vrijmaakt
 • deze aromatisch geladen lucht gaat door een apparaat heen
 • de moleculen worden omgevormd tot zuurstofdragers, binden zich met de hemoglobine in het bloed en worden biokatalysatoren
 • de zo vervoerde zuurstof wordt gemakkelijker vrijgegeven in de weefsels in de 'vluchtige' vorm, die uiterst goed wordt opgenomen door de cel die ze in de juiste mate gebruikt
 • de cel gebruikt de zuurstof die ze nodig heeft, zonder de stuurstofstress verbonden met een teveel of een tekort

ORÉSINE

De speciale terpeenverbinding van Bol d'air wordt verkregen door het hydrodistilleren van de hars van de naaldboom Pinus Pinaster. Deze natuurlijke etherische terpentijnessence (chemotype) van uitstekende kwaliteit mag niet verward worden met een industrieel product.

Zij bezit chemische eigenschappen dankzij de gekozen boomsoort, de plaats waar die groeit en het gebruikte extractieproces.

De Franse of Portugese zeeden is de enige harsboom die alle vereiste garanties biedt tegen allergieën.

De hars wordt geoogst met respect voor de boom en zijn duurzaamheid.


Voor de juiste toepassing van de methode mag geen enkele andere etherische olie of product worden gebruikt of toegevoegd.

Daar waar de meest etherische oliën giftig worden door oxidatie, verkrijgt Orésine juist nieuwe gunstige eigenschappen door peroxidatie.

Conform de regelgeving inzake essentiële oliën wordt het gebruik van de Bol d'air afgeraden voor zwangere of borstvoedinggevende vrouwen en voor kinderen jonger dan 36 maanden.

MEER ZUURSTOF 

+

BETER OPGENOMEN ZUURSTOF


= optimale zuurstoftoevoer en -opname tot in de cellen

Gebruik op maat  


 

De gebruiker gaat zitten, houdt het gezicht op 10 cm van de hoorn en ademt simpelweg in. Je past het gebruik van de Bol d'air aan jouw behoeften en gevoel aan: het hele jaar door, dagelijkse inhaleersessies of kuren van minstens 21 dagen.


Gemmoconsult begeleidt je voor een comfortabel, efficiënt en persoonlijk gebruik.


Tonic - voor eenvoudig thuisgebruik 

 

Aéro 2 - geavanceerde technologie voor iedereen

Aéro Pass - voor professionelen in de gezondheidszorg (artsen, kinesitherapeuten,...), ziekenhuizen, sport- en beautycentra, 

Alle modellen zijn uitgerust met een elektronisch bedieningssysteem voor alle functies.

Dit garandeert volledige gebruiksveiligheid en beantwoordt aan de EU-normen.

De Bol d'air is geen vervangmiddel voor uw gebruikelijke verzorging.  Raadpleeg uw arts.

De Bol d'air is een unieke en krachtige methode waarvan het gebruik wordt ondersteund door wetenschappelijke interdisciplinaire studies

en door talrijke getuigenissen van gebruikers

Op elke leeftijd, in elke lichamelijke conditie

 • om te herstellen bij chronische vermoeidheid & stress
 • om uw intellectuele, lichamelijke en zintuiglijke vermogens te behouden & te versterken

VOOR SPORTERS


 • tijdens training 
 • competitiestress te lijf gaan
 • meer uithoudingsvermogen & energie 
 • prestaties verbeteren
 • herstel optimaliseren & vermoeidheid verminderen
 • als begeleiding bij afslanking
 • om veroudering te voorkomen
 • tijdens examenperiodes
 • wanneer de natuurlijke afweermiddelen verzwakt zijn  
 • om andere behandelingen te optimaliseren
 • als preventie het hele jaar door

De methode Bol d'Air Jacquier en het CORONAVIRUS 

Hoe kunnen we vragen beantwoorden over het coronavirus COVID-19 terwijl we er zo weinig over weten en er geen ervaring mee hebben ?

De huidige epidemie doet ons inzien dat we niet voor elke infectie medicijnen hebben. Daarom zijn we momenteel aangewezen op het stimuleren van de natuurlijke afweersystemen van het organisme.

 

Wat we wél weten is dat het coronavirus een zware infectie van het gehele luchtwegenstelsel teweegbrengt, wat leidt tot een drastische vermindering van de cellulaire zuurstof.

Wat we weten over de Bol d’air® is dat hij de cellulaire zuurstof verbetert en hypoxie (zuurstoftekort in de cellen) helpt te bestrijden.

 

90% van de door het organisme geleverde energie is afkomstig van de zuurstofopname door de organellen uit de cellen (de mitochondriën). Gebrek aan cellulaire zuurstof leidt tot het verlies van vitale energie.

Nu heeft het immuunsysteem nood aan 10 tot 20 keer meer zuurstof wanneer het aangesproken wordt.  Komt daarbij dat de T-lymfocyten, die instaan voor het doden van geïnfecteerde cellen, minder efficiënt zijn bij zuurstofgebrek. 

Daarom is het van cruciaal belang het organisme te verzekeren van de nodige cellulaire zuurstof en dit zowel voor, tijdens als na een besmettingsperiode.

 

Anderzijds is ontsteking één van de wapens van ons afweersysteem waarvan we de werking niet moeten vertragen maar onder controle houden. Ontsteking is een normale reactie van het organisme op een infectie. Ontstekingswerende medicijnen (waaronder cortisone) hebben de neiging deze reactie te verzachten, de tekenen van ernst te verdoezelen en de diagnose en de medische zorg te vertragen.  Daarom zijn ze momenteel niet aangewezen.

De geïnhaleerde stoffen afkomstig van de Bol d’air zijn niet cortisoneachtig maar stimuleren de bijnieren en begunstigen de aanmaak van energie.

 

Een andere troef is de lokale werking van de inhalaties via de Bol d’air: antibacterieel, schimmelwerend en antiviraal, en tevens slijmvervloeiend en expectorerend voor de luchtwegen.

 

Samengevat is de methode Bol d’air een ondersteuning van de immuniteit en van de natuurlijke afweercapaciteiten van het organisme.  Zij voorziet een globale cellulaire zuurstofvoorziening zonder risico op radicalen (oxidatieve stress van de cel) en biedt tevens een potentiële weldadige hulp in deze huidige gezondheidscrisis.